Wie zijn wij?

Welkom!

Wij zijn Foulques en Héloîse

Héloïse is opgegroeid in de streek, is dolblij haar gasten te mogen verwelkomen, en spant zich volledig in dat je verblijf een ongedroomd succes wordt.
Foulques is opgegroeid te Brussel, en is een filmmaker, vol verbeelding en die graag verhalen vertelt.

Maar wij zijn eerst en vooral de trotse ouders van 3 geweldige kinderen.

2018: richting Natuur!

Na een verblijf vele jaren te Brussel, en in de hoop gasten te ontvangen, maar ook met het idee te kunnen ontspannen en te leven volgens het ritme van de natuur, besloten we in 2018 naar Ciney te verhuizen, en in het bijzonder naar de Moulin de Biron (de Molen van Biron).

Een periode van restauratie

Eenmaal verhuisd, vonden we dat het gebouw zijn ware aard moest terugvinden. Daarom vingen we met de restauratie van het wiel aan. Na 2 jaar, heeft deze oude dame haar jeugd teruggevonden. Met behulp van het stroomwater, begon het 4.5 ton stalen wiel te draaien, en ons met elektriciteit te voorzien. Ongelooflijk!

De aankomst van de Nesten

We hebben de eerste fase van ons project in 2019 begonnen. Ons eerste nest was eigenlijk een Bulle. En dan, enkele maanden later, is het tweede nest, de Dome, aangekomen.

Sindsdien zijn we bijzonder blij jullie hier te mogen begroeten. Dit kleine paradijs, zoals vele van onze bezoekers het noemen, is gekenmerkt door zijn biologische aspecten. Het moeras is omringd door rieten, en bewoond door talrijke vogels, kikvorsen, vleermuizen, vissen, maar ook eveneens vossen, herten, en vele andere dieren.

Volgende etappe: wij dromen er al van en haasten ons jullie daarover te informeren. Evenwel primeert nog steeds in onze gedachten: een ware unieke ervaring, authenticiteit, een nieuwe omgeving, natuur, cocon ….

We hopen jullie binnenkort te mogen begroeten.